Radionice

Provode se svakodnevno, od ponedjeljka do petka, u sklopu poludnevnog boravka

Kreativna

Likovna radionica

likovna-radionica

U likovnoj radionici se pretežno crta zadana tema vezana za godišnje doba. Koriste se tehnike: decoupage, akrilne boje, tempere, akvarel, pastelne boje, flomasteri, drvene boje, finger color, kolaž i marmoriranje.

Keramička radionica

keramicka-radionica

Svojim vrijednim rukama izrađujemo dekorativne i funkcionalne predmete od gline i gipsa. Teme radionice ovise o prigodnim događajima i blagdanima kroz godinu.

Glazbena

glazbena-radionica

Pjevanje, sviranje jednostavnih ritmičkih i puhačkih instrumenata, plesanje i upoznavanje s instrumentima. U realizaciji aktivnosti radionice koriste se gitara, def, šuškalice, bongosi, klavijature, usna harmonika, kazoo, blok flauta, pjesmarica i glazbena linija, ritmički instrumenti.

Cvjećarska

cvjećarska-radionica

Obuhvaća radove u vrtu i stakleniku, upoznavanje s vrstama cvijeća i biljaka te načinom uzgoja aromatičnog bilja. Razmnožavanje biljaka generativnim i vegetativnim načinom u stakleniku. Periodično održavanje vrta kroz cijelu godinu prema godišnjim dobima.

Rehabilitacijska

Psihosocijalna terapija

terapijska-radionica

Kroz aktivnosti radionice korisnici razvijaju i održavaju vještine brige o sebi. Kao osobna higijena, održavanje i urednost životnog prostora. Vježbe čitanja i pisanja, razumijevanje riječi povezanih s predmetima , proširivanje vokabulara, učenje pravila ponašanja, uključivanje u život i rad grupe.

Rehabilitacijska

rehabilitacijska-radionica

Vježbe mimičke muskulature, mišića vrata, ramena, ruku, prsnog koša, leđa, stomaka, zdjelice i nogu. Jačanjem ovih mišića korisniku se olakšava obavljanje svakodnevnih radnji. Također se provode i respiratorne vježbe u dvorani i prirodi u svrhu povećanja volumena pluća.