Uspjesima obilježili 60. obljetnicu rada


19.01.2018. 19:21

novost-

Jedna od najstarijih udruga za osobe s intelektualnim poteškoćama u Hrvatskoj, udruga 'Rina Mašera', prigodno je u srijedu obilježila šezdesetu obljetnicu djelovanja. Bila je to prigoda za upoznavanje s bogatim programom aktivnosti udruge koja okuplja punoljetne štićenike potičući kod njih kreativno i društveno korisno izražavanje.
- Uz 60-tu obljetnicu postojanja udruge predstavili smo naše brojne radionice: fizikalnoterapijsku, psihosocijalnu, glazbenu, likovnu i radionicu izrade keramike. Kako u prostorima u Ulici od čempresa imamo i lijepu zelenu površinu, tamo smo uz pomoć inženjera hortikulture razvili i lijepu cvjećarsku radionicu. Kad vrijeme dopusti, svakodnevno obilazimo vrt, radimo sa sadnicama i aromatičnim biljem, uvijek smo aktivni – istaknule su terapeutkinje Minka Sinanović i Jadranka Merčep.
Udruga inače pruža kompletnu uslugu poludnevnog boravka za svoje korisnike. Inače, u sklopu obilježavanja velikog jubileja, u petak će se u Maloj vijećnici održati okrugli stol koji će okupiti predstavnike Saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama iz cijele Hrvatske.

Piše Ahmet Kalajdžić
Foto Željko Tutnjević

Članak: http://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/zupanija/dubrovnik/clanak/id/527134/uspjesima-obiljezili-60-obljetnicu-rada